Fika hos ninni

20100429118 (MMS)

Fika hos ninni.men robert var tvungen att laga diskmaskinen,han kan inte sitta still 5 minuter mr byggare bob


Varghatarna

Debatten om vargarna och deras s.k farliga roll i samhället har nu tydligen tagit ännu en vändning.
Läste på aftonbladets nätupplaga att svt har filmat en dokumentär som ska visas på söndag.

Dokumentären ska handla om ett hemligt sällskap som har tagit sig uppgiften att utrota vargen i sverige.
Dom använder sig av alla möjliga metoder, men en favorit enligt aftonbladet verkar vara att förgifta kött som dom sedan lägger ut i skogarna.
Dom är också beväpnade med avsågade gevär som dom alltid har med sig ifall dom skulle springa på en vargflok när dom är ute och kör bil.

Har jag missat något här, men jag ser inte vargen som ett farligt djur. Det är visserligen ett rovdjur, men det finns väl andra djur i sverige som också är rovdjur, ska vi börja hata alla rovdjur då kanske vi ska gå man ur huse för att skjuta räven och järven också.
Har inte hittat någon tydlig statisktk på hur många människor som blivit attackerade av varg, men läste att det var 10 personer på ca 100 år, och jag kan nästa lova att vargen inte gjorde det bara för att den ville smaka på människan.

Vargen har inget med människan att göra längre.Människan är ingen del av vargens värld längre, vi får gå tillbaka rätt långt i tiden för att hitta den tiden då människan och vargen hade med varandra att göra.

Idag har vi dock ett större problem med vargens närmaste släkting nämligen sällskapshunden.
Och där har vi ett problem, visst hunden ska vara trogen och lojal mot människan, men en hund föds inte till att vara trogen människan det är något man måste lära den, likadant som människan fick lära vargen för tusentals år sedan att vara trogen människan.
Man kan läsa i tidningar dagligen att hundar attackerar människor av en eller annan orsak. Orsaken är oftast människan, vilket inte framkommer i tidningarna.

Så varför attackerar då vargen människan 1 gång på en 10års period? Svaret är väl rätt uppenbart människan lägger sig i vargens värld så den känner sig hotad på ett eller annat sätt.
Så sluta jävlas med vargen, hjälpt den istället så den kan få leva ett fridfullt liv, som den har gjort i årtusenden!!!!!

RSS 2.0