Joggingrunda

Ny tid: 10:50.

//K

Daisy blev piercad

Doriz fick ett utbrott på Daisy av någon outgundlig anledning, resultatet av detta utbrott blev att hon bet tag i daisy´s kind och bet tydligen så hårt att hon lyckades bita rakt igenom läppen.
Tur i oturen lyckades jag få in min hand i doriz mun och hålla fast henne och daisy´s läpp så att doriz inte kunde rycka sönder den helt och hållet.

Hålet har läkt nu och daisy mår bra, men vem vet nästa gång kanske vi kan sätta en ring i läppen på henne, men måste kanske kolla med doriz om hon tänker bita i daisy igen=)

Korkad kvinna i volvo

Var inne i loftahammar och skulle köra upp för en brant kulle mitt inne i samhället.
Jag var på väg igenom en kurva innan backen började, på min vänstra sida stod det ett stort träplank.
När jag är halvägs igenom kurvan finns det ingen plats för någon att möta mig eftersom att släpet alltid tar en kortare väg igenom kurvan.

Då kom den blå volvon men en kvinna bakom ratten och hennes mål var att komma förbi, vilket jag försökte få henne till att inte testa, men hon hade en annan åsikt i denna saken.
Hon gasar på och det första hon gör när hon kommer till svängen är att hon slår sin högra backspegel rakt in i kanten på planket vilket borde ha fått henne att lägga i backen och vänta på att jag kört igenom svängen men det gjorde hon inte.

Själv drog jag P-bromsen och bara satte mig och tittade på vad hon höll på med.
Hennes nästa drag var att fortsätta köra framåt vilket resulterade i att hon drog hela höger sida av sin nya volvo mot planket.
Hon stannade till när höger bakhjul inte gick igenom svängen för att det satt fast mot plankets kant.

Nu kan man ju tycka att hon skulle ge upp men det gjorde hon inte, hon backade lite sen tryckte hon gasen i botten vilket resulterade i att hennes högra sida fick en rejäl smäll till men också att hon tog sig egenom kurvan.

Det ända jag ångrar med detta är att jag inte tog upp mobilen och filmade alltihopa.

Ko på vägen

Var på väg till Loftahammar idag, men när jag hade kört igenom virserum så kom det ut en ko på vägen.
Jag stannade givetvis för att låta kon gå över vägen, men det ville inte kossan.
Efter att jag suttit en stund och tittat på kon bestämde jag mig för att rulla lite framåt, då bestämde sig kossan för att springa över vägen, jag fick bromsa samtidigt som kon nästan sprang in i fronten på lastbilen och ner i diket på andra sidan.

Jag kunde nu köra vidare men när jag tittade i backspegeln såg jag att kossan hade gått upp på vägen igen och satt sin kos mot postbilen som stod parkerad längsmed vägen, kon kom fram till postbilen och ställde sig vid den öppna förardörren och tittade in samtidigt som brevbäraren stod brevid och försökte få bort den stora kon.

Vansinne av Dean koontz

Vansinne skriven av Dean Koontz.

Har inte läst så många böcker av denna mannen men kommer nu att göra det, för detta var bra, lite seg ibland men det gick framåt i handlingen hela tiden, och desto närmare slutet av boken man kom desto spännande blev det.

Kortfattad handling:
Billy jobbar som bartender i nappa county, efter jobbet en dag hittar han en lapp på sin bil där det står att om han berättar för polisen att han fått denna lapp så kommer 1 gammal kvinna att dö men om han inte går till polisen så kommer en ung kvinna att dö. Han går visserligen inte till polisen så en ung kvinna får sätta livet till.
Handlingen forsätter sedan med ännu fler lappar men konstiga meddelande, tills billy får nog och försöker ge igen.
Mycket välskriven bok man tror till en början att man vet vem mördaren är men boken tar en extrem vändning i slutet som man inte riktigt är beredd på.

Gåtornas palats av Dan brown

Har plöjt igenom boken Gåtornas palats som är skriven av Dan brown, det är visserligen andra gången, men det är faktiskt riktigt bra enligt min mening, inte mycket dötid händer något hela tiden.

Sammanfattning av handligen:

En asiat blir dödad i spanien och han har ett viktigt lösenord på sig,detta lösenordet går till en extremt viktigt program som gör all elektronisk övervakning meningslös.
På NSA i amerika gör man allt man kan för att försöka få tag i lösenordet för att kunna stoppa detta program, men problemet är att asiaten nu är död, så en vild jakt på lösenordet börjar.
Samtidigt som jakten pågår i spaninen så jobbar man fibrilt på att fixsa programet som hotar att förstöra NSA:s övervakning av elektronisk data trafik.

Vill inte berätta allt om nu någon skulle vilja läsa denna boken.

Xenonljuset blev till elfel

Lämnade in bilen för att dom skulle fixsa mina xenonlysen som hade gått sönder efter att jag hade tvättat bilen, men det visade sig att det inte var något fel på lyset utan att det var ett el fel på bilen istället, detta blir ju bara bättre och bättre, undrar vad dom kommer säga nästa gång.

Löparträning 16

Var ute och sprang en runda innan det var dags att jobba, givetvis så började det att regna mitt under rundan men men så är det väl när man bestämmer sig för att motionera lite.sprang rundan på 3 km bara.

Bias tid: 15:00

Joggingrunda nr ?

Är lite lika duktig som Bias på att uppdatera om min löparträning, men ikväll blev tiden i alla fall 11:08. Vet inte riktigt hur lång rundan var, men den ska snart mätas upp. Förra rundan var ju 1,5 km, så jag gissar att denna var närmre 2 km. Sen ska det ökas succesivt lite varje vecka... Får ju inte starta för hårt när man är nybörjare! =)

//K

Löparträning 15

Var en fin kväll, är ju dumt att slösa bort den, knöt på mig skorna kopplade in GPS:en och gav mig iväg.
GPS:en ville inte riktigt i början men fick ändå fram en bra tid och strecka.

Bias tid/strecka: 21:10/3,8km

Xenonljus trasigt

Skit piss och en massa andra svordommar.har som sagt tvättat bilen idag, när jag sedan skulle köra iväg, skrek bilen att höger halvljus var trasigt och eftersom jag har xenon som halvljus så betyder det att det är trasigt, anledningen till det var att locket som ska sitta bakom ljuset och skydda det mot damm och vatten inte satt där utan det är spårlöst försvunnet.

Jag skulle aldrig få för mig att pilla på det och jag förstår inte riktigt varför det sitter ett lock där som är enkelt att ta bort borde inte det locket sitta fastskrivat eller något liknande.

Som tur är så har jag ju fortfarande nybilsgranti så jag behöver ju inte pröjsa något för det, är ju iallafall en fördel, men jag måste ju ta mig till verkstaden i vilket fall som helst med bilen.

Tråkigt tråkigt men sant.

Tvättat bil och klippt gräs

Hade lite tråkigt idag så försökte få tiden att gå lite snabbare och det lyckades jag med genom att åka och tvätta bilen hemma hos päronen.La väl ner ca 2 timmar på bilen så nu är den ren och fin igen, kommer väl hålla en vecka sen ser den väl ut som skit igen. När väl tvätten var klar och daisy hade rymt några gånger så blev det en runda med gräsklipparen också, är faktiskt riktigt skönt att klippa gräset, länktar verkligen tills jag får möjlighet att klippa min egna gräsmatta.

Tiden bara sprang iväg och när jag tittade på klockan insåg jag att jag hade hållt på med bil och gräsklippning i ca 4 timmar, gjorde visserligen inget för jag hade inget bättre för mig, och eftersom jag lyssnade på ljudbok hela tiden så vill man ju inte ha för brottom.

Blev hungrig så det blev en calzone på hemvägen, en väldigt dyr calzone om jag får säga det själv, dom har nämligen höjt priset från 45 till 59 kr tycker det är skandal eftesom att pizzan hade blivit mindre än vad den var förra gången jag åt calzone på just denna pizzerian.

Löparträning 14

En runda till avklarad, även ifall vädret inte var toppen och det regnade från och till fick jag en helt godkänd tid, sprang den lite längre rundan.hade blåst ner några träd på vägen så det blev lite klättrande också.

Bias tid: 20:00

Första arbetsdagen

Första arbetsdagen efter en härlig semester.
Trodde att första dagen skulle bli riktigt jobbig, det blev den inte för jag hade nämligen en lärling med mig.
Så jag kunde bara slappna av och låta henne köra.

Var lite kul att komma till butikerna och höra att dom som har kört min tur under min semester har varit riktigt sena, och med sena menar jag att det skilde ca 2 timmar mellan dom och mig, och dessa killar är inga sommarjobbare utan chafförer som har kört lastbil i mer än 10 år, inget bra betyg, men chefen blir väl glad nu när jag är tillbaka, för går det snabbare för mig behöver han inte betala ut lika mycket i lön, och tjänar därför mer på sina turer....grattis chefen.

Imorgon blir det en runda till halmstad, var ett bra tag sedan man var i den staden så det ska bli kul, och så får jag ju en rejäl sovmorgon.

Golf golf och golf

Har nu fastnat lite i golfträsket, har dock inte varit ute och spelat någon seriös golf, men har stått en hel del på rangen.
Gick faktiskt så pass långt att jag har köpt två nya klubbor en cobra-driver och en järn 4.
Ska se om jag hinner med ännu en runda på utslagsplatsen denna vecka, min golf partner bobbo, kan dock inte följa med mig eftersom han sitter nere i grekland och dricker drinkar.

Löparträning 13

Ännu en gång har jag slitit på skorna,körde en lite längre runda men kände efteråt att jag kunde ha sprungit lite snabbare.
Karro tog också och sprang sin runda hon lyckades riktigt bra, kortade ner sin tid avsevärt, är nog dags för längre runda.

Bias tid/strecka: 20:22/3.63km
Karro´s tid/strecka: 8:55/1.5km

Veterinär samtal

Kollade över lilla Daisy idag och hittade en knöl under hennes vänstra öra.
Karro blev lite rädd för att det kanske var en tumör så jag fick ringa till veterinären för att lugna ner henne lite.

Veterinären uteslöt att det skulle vara en tumör eftersom hon var så ung, han trodde mer på att hon kanske hade fått ett insektsbett.
Jag har en annan teori och det är att hon har slagit i sidan av skallen och fått en stor bula.
Vi får hålla koll på henne så det inte blir värre.

Fullt schema

Idag har det varit fullt upp.Började dan lite lugnt med en film och en kanna kaffe, sen blev det en löparrunda.
Efter att jag lugnat ner mig lite var det bara att sätta sig i bilen och köra och handla.
Sen en runda ner till jobbet, för att hämta lite grejor och uppdatera sig om saker som hänt under semestern(Inget hade hänt) Vidare för att hämta ut nya arbetskläder, vilket inte gick så bra eftersom dom hade semesterstängt till vecka 31.

Nu började slutet närma sig för mina ärenden, skulle bara åka förbi päronen för att kopieraoch skicka iväg ett brev, fick också lite fika.
Sen blev det en skogspromenad med hundarna i skogen, i ca 2 timmar.Hem och duscha och plocka bort en fästing som ville bita sig fast vid mig.

Träffade andreas lite senare för lite träningsskott på drivingrangen.Efter det åkte jag hem och käkade lite sen följde jag med karro på en jogging runda, och nu sitter jag äntligen i soffan och slappar.

Ska bli skönt att sova nu,är ju en ny dag med nya möjlighter som väntar imorgon.

Löpträning 12

Börjar kännas riktigt bra nu, blir nog längre runda imorgon.Blev lite trött i benen idag men andningen höll sig på en bra nivå.

Bias tid: 14:50

Löpning

Ny tid: 9:09. Lite tack vare min personliga tränare, älskling, som pushar mig lite extra! Nästa pass ska jag hamna under 9 minuter! Sen är det dags att förlänga rundan med 1/2 km.



//K

Första veckan på jobbet

Efter tre veckors semester var det dags att börja jobba igen. Känns verkligen som att tre veckor är alldeles för lite... är ju van vid tre månader *haha*. Sen är det inte kul att jobba när alla andra är lediga.

Nästa sommar tänker jag ha semester under sommar-sammanslagningen, minst fem veckor! Nu är det bara att bita ihop tills det blir lite julledigt. Eller kanske tar jag ledigt en vecka till hösten och åker utomlands. Den som lever får se! =)


//K

GPS+Tracker=ett måste för en joggare

Har beställt en Gps till min mobil och laddat hem programet tracker, för att jag skulle kunna använda det i min löpträning.
Igår kom gps:en och jag var bara tvungen att ta den för ett test runda och jag ska säga det att det var nog en av årets bästa investeringar jag har gjort.

GPS:en kopplas in som ett headset, vilket betyder att jag kan lyssna på musik samtidigt som jag springer.
Programmet tracker visar min medelhastighet,tidtagning,joggingrundan i realtid,förbränning,längden på löparrundan ja med andra ord är ett underbart program, förstår inte varför jag har testat detta förr.

Det enda som är lite negativt är att det tar en stund att hitta en satellit men när det väl är gjort är det bara att springa på.
Saknar också att det inte går att föra över resultaten till en dator för vidare analys, men programet sparar visserligen alla mina löprundor så jag kan gå tillbaka och se mina tidigare rundor.




Fiskedags

Idag ska jag äntligen ut och fiska lite.
Var ett bra tag sen jag höll i ett fiskespö men har stora förhoppningar inför dagens fiske runda.

Jag och farsan lånar en båt av en gubbe en bit utanför stan, vi sålde nämligen vår båt för några år sedan, lite synd men vi hade inte tid att åka ut med båten och sköta båten just då så det var bättre att sälja den.

Hoppas ialla fall på att vi ska få någon fisk på kroken idag.
Vädret verkar iallafall bli bra, kanske inte det ultimata fiskevädret, men är ju alltid skönt med lite sol.



Löparträning 11

Ännu en dag i löpningens tecken och denna gånger var det ett underbart väder att springa i.
Följde först med karro på hennes runda som lite uppvärming, vi hade även med oss doriz.

Karro´s tid/strecka: 9:37/1,5km

Sen var det min tur att springa min runda sprang den baklänges som förra gången,karro följde också med fast på cykel.
Som sagt vädret var kanon att springa i, fast fick lite ont i ena benet efter rundan, men det gick bra

Bias tid/strecka: 15:27/3,0km

Var bra att ta en lite kortare runda som uppvärming, så det blir det fler gånger.

Grattis på 1-årsdagen Doriz



Doriz är överlycklig över att hon överlevt sitt första år
hon hoppas att det blir fler.

Grattis På Födelsedagen DORIZ!

1 year and counting......

Nu har grejorna kommit

Äntligen har min beställning hamnat där den skulle hamna nämligen i min ägo.
Har beställt ett GPS headset till min mobil så jag kan mäta min löparrunda, och se hur fort jag sprungit och hur långt jag springer, ska bli kul att testa den för första gången ute i löparspåret.

Sen beställde jag lite dammsugarpåsar (billigt, billigt) och en väska med löparband så jag kan sätta fast mobilen på armen när jag är ute och springer.

Tycker att det var väldigt nyttiga grejor jag köpt!!!

Löparträning 10

10:e gången jag har sprungit min runda nu.Känns fortfarnade bra, även fall jag blir extremt torr i munnen när jag springer.
Har fått ont lite ont i ena benet också efter mitt joggingpass, men hoppas det kommer ge sig.
Var ju inte så länge sedan jag köpte nya löparskor så jag hoppas att det är något annat som osakar smärtan.
Denna gången testade jag springa rundan åt andra hållet för att se om det skulle gå snabbare, det gjorde det inte, men tror att jag kunde ha sprungit lite snabbare om jag inte hade blivit så torr i munnen.

Bias tid: 15:10


Synda floden

Himlen har öppnat sig och regnet bara forsar ner samtidigt som det åskar och blixtrar.
Bor i en rätt nybyggd lägenhet som jag hoppas har en bra jordfelsbrytare, har den inte det så brinner nog förmodligen TV:n upp, vilket inte är så bra.

Har stängt av den stora datorn för säkerhetsskull, men tror inte att det ska vara något problem, har aldrig haft något avbrott här innan när det har åskat så jag tror att det är lugnt idag med.

Det blåser nog snart förbi, det brukar det göra.

Gös attack

Nu har en av dom vanligaste mat fiskarna gått till attack mot sin fiende nr 1-människan!

En gös nere i schweiz roade sig med att bita 6 st badgäster under helgen, detta blev för mycket för polisen nere i schweiz så dom bestämde sig för att fånga in den, man försökte först med nät, och när det inte funkade så satte man in attackdykare beväpnade med harpuner för att fånga fisken.

När man fångat fisken så tillagades fisken, och problemet var löst, så slutet gott allting gott förutom för gösen.

Detta händer ju ibland, oftast när det är varmt ute för då kan fiskarna få värmeslag och gå till attack mot människor.
I växjö hade vi en gädda för några år sedan som låg under en badbrygga och bet badgäster, tror dock att den fick hållas.
Sen brukar fiskar attackera hundar som är ute och badar på under sommarens varma dagar.


Simma lugnt, jag kommer tillbaka

Hundträff

Idag var vi uppe tidigt, för vi hade bestämt oss för att åka på hundträff (eller tidigt och tidigt... allting är relativt en söndag...). Tex & Terry anordnar små träffar då man samlas vid Torparskolan, och sen går vidare för att promenera, leka och träffa andra hundar. Social träning är oerhört viktigt för hundar i alla åldrar, samtidigt som husse och matte får chansen att vara lite sociala också.

Satte oss i  bilen och upptäckte att det var väldigt lååååångt till Teleborg, och väl framme syntes varken nån människa eller nån hund till. Efter en stund kom en bil till, med en hundägare lika förvirrad som vi. Han hade en lite valp med sig. Men var är alla hundar?

Bestämde oss för att sätta oss i bilen och köra runt och leta efter hundgruppen, kanske hade de redan gått iväg för att leka! Men vi hittade ingen hundgrupp, så vi åkte tillbaka till Torparskolan och släppte våra hundar tillsammans med den andra valpen. En hundkompis är väl bättre än ingen! Gör nog ett nytt försök nästa söndag... fast hoppas på några fler hundar då!


//K

Film: Collage

Jag och karro har kollat på den nya highschool filmen med titeln "collage"
Denna film är ännu ett försök att överträffa filmer som american pie och van the man, utan att komma i närheten av att lyckas.

Sammanfatting av handlingen:
3 killar ska åka och besöka ett collage över helgen,dessa 3 killar är så kallade töntar.
Väl på collage bestämmer dom sig för att bo i ett studenthem istället för i det korridorsrum som dom blivit tilldelade.
Killarna på studenthuset vill jävlas med dessa 3 killar (rätt förståligt)
Så det blir en hel del fylla,problem,tuttar ja det vanliga, allt slutar med att dom ger igen och sen är filmen slut.

Inget nytänkande precis utan bara en efterapning av alla andra highschool filmer.

















Nyklippt

En vecka kvar av semestern, så kände att det var dags att klippa hårtet lite, eller rättare sagt snagga det.
Tack för hjälpen med frillan karro!!!

Regn igen

Ännu en dag som börjar med att regnet väller ur molnen.
När ska detta ta slut? Ska resten av semestern regna bort, för att sedan blir fint när man ska jobba igen?

kan ju inte lita på SMHI heller för deras prognoser stämmer ju inte till 100% heller, så man får ta dagen som den kommer.

Löparträning 9

Ingen bra idé att springa igår, hade ingen ork i kroppen, vad det berodde på vet jag inte,men tror att jag måste börja värma upp bättre.Karro försökte springa med doriz men doriz hade en annan åsikt om den saken, hon letade efter mig.


Bias tid: 15:24
Karro´s tid: ca 13

Napp termometer

Kul grej till alla småbarnsfamiljer, jag nästan ett måste om man vill slippa stoppa upp en termometer i rumpan på ungen.Kostar bara 99 kr en sådan måste jag ha till det framtida barnet när det nu kommer.



Watchmen

Har nu sett filmen Watchmen,det har pratats mycket om denna film att den ska vara storslagen.
Visst den är bra filmad, lite lik filmen Sin city som kom för några år sedan.
Men om den är särskilt bra vet jag inte om jag tycker.

Handligen är ganska slö, och när det precis börjar hända saker så gör man en paus och börjar berätta om en av superhjältarna och hur dom blivit hjältar, och det är en hel del sådana tillbaka blickar.

När filmen väl kommer igång igen, händer det lite grejor och man tror att filmen ska ta slut men det gör den inte, den bara fortsätter att mala på.

Filmen är 2,5 timma lång men den skulle likaväl kunde vara 1 timme kortare och ändå lyckats med att få med allt.
Men men enligt olika forum runt om på nätet så är det många som tycker den är bra.

Efter 2,5 tim hade gått och filmen var slut var jag tvungen att fundera på vad filmen egenligen handlade om, får nog sätta mig ner och se den igen nångång i framtiden.

Gräsenkling

Har varit gräsenkling sen igår kväll.Brukar vara skönt att vara för sig själv nångång ibland, men denna gången har det varit raka motsatsen, Har nog inte haft så här tråkigt på bra länge.
Det jag har åstakommit sen igår är, druckit 2 öl, kollat på film,kollat på tennis,bloggat lite,ätit varma mackor med potatissallad,varit ute med hunden,tömt diskmaskinen.


Men andra ord riktigt tråkigt!

Toppless i badhus och jämnställhet

Nu har det kommit hit till lilla växjö också.
Enligt kommentarerna att dömma på SMP:s hemsid, så är detta med att bad toppless för kvinnor ett riktigt dragplåster.
Det kommer tydligen komma en hel del killar/män dit som vill se på amningskuddar.

Men vad den mannliga delen av besökarna inte har tänkt på är att, kvinnorna som kommer bada toppless också har rätten att stämma dom för sexuellt ofredande eftersom att dom kommer känna sig kränkta av alla blickar dom kommer få, även ifall dom gör detta frivilligt och förstår vad dom ger sig in på.

Sen kommer det säkert bli en hel del ofrivillig kroppskontakt.

Jag menar det har ju skett en hel del våldtäkter på sveriges badhus dom senaste åren, tror inte att detta kommer precis kommer avskräcka våldtäktsmän, att besöka badhus.

Visst jag tycker väl inte att kvinnor ska tvingas att bära bikiniöverdel om dom inte vill, men jag tycker att man bör tänka igenom ett sånt här beslut innan man genomför det.

Är det badvakterna som ska se till att någonting händer,är inte en majoritet av badvakterna män?
Finns väl inte många män som inte slänger en extra blick på ett par fria tuttar?eller har jag fel?

Men det är ju klart detta handlar ju om jämnställdhet, och det verkar ju som att kvinnors sätt att se jämnställdhet är att dom vill vara mer som männen?



Ammade full kan få fängelse

En kvinna i USA ammade sitt barn medans hon var full, man vet visserligen inte hur pass onykter hon var eftersom man inte tog något blodprov på henne, men att hon var onykter vet man ialla fall.
Kommer inte heller fram av artikeln om barnet hann få i sig något eftersom hon blev gripen av polisen när hon förde barnet mot bröstet.

Anledningen till att polisen var där berodde på att hon hade ringt och anmält sin pojkvänn för misshandel.
Vad misshandeln beträffar så verkade polisen inte bry sig så mycket om det, däremot kallas pojkvännen som vittne mot sin flickvänn i den kommande rättegången.

Amerikanarna är rätt konstiga!
Visst tycke inte att man ska vara full när man ammar men eftersom man inte mätte hur mycket hon hade druckit så kan det ju kankse vara så att pojkvännen hade bortförklarat misshandeln på sin flickvänn med att hon var full och trillat och slagit sig, för att slippa åka dit för misshandel.

13-åring gravid efter pool dopp

Står i Expressens nätupplaga idag att en 13-årig tjej ska ha blivit gravid efter hon badat i en pool nere i egypten.
Eller rättare sagt hennes mamma påstår detta eftersom att dottern inte hade träffat några pojkar under deras semester så skyller hon på poolen.
Hon har stämt hotellet, för att det tydligen var där som dottern blivit gravid.
Hade varit kul om hon fick något skadestånd från hotellet, tänk vad många mammor som kommer stämma hotell poolar efter att deras döttrar kommit hem från en utlandssemester gravida.

Ska hålla mig uppdaterad om denna händelse.

Skit dag

Bara 1 vecka kvar tills det är dags att börja jobba igen,sitter framför TV:n och glor på tennis (fråga mig inte varför)
Tittar ut genom fönstret och där regnar och haglar det, huvudet dunkar,kroppen är helt slut.

Har redan kollat på 2 filmer idag,karro är med sin syster så jag sitter här hemma med huvudvärk och en liten hundvalp som tuggar ben i soffan och som tydligen har en överaktiv blåsa idag.

Någon som vet vad man gör när man har en sån här dag?

Husvisning

Vaknade upp vid kvart över 10, satte mig vid datorn för att kolla upp nummret till mäklaren, ringde honom och fick reda på att det var visning vid 11, var bara att väcka karro och sätta oss i bilen för att kolla på hus.

Var ett fint hus men en hel del saker som måste fixsas.
Kupan dom satt på taket har gjort så att taket lutar in på ena sidan, finns ingen motvikt till kupan, detta är det stora problemet.
Fönstrena läcker visserligen inte men dom börjar bli gamla.
Garaget måste rivas enligt besiktningsmannen.
Vi fick också reda på att det har stått vatten i källaren för några år sedan, detta är visserligen åtgärdat, men det utesluter ju inte att det kan hända igen.

Förrutom allt detta så var huset fint.

Impulshus igen

Satt och surfade lite på hemnet, när vi trillade över ett hus som låg en liten bit utanför stan.
Vi har tittat på detta hus tidigare men nu såg vi det med lite andra ögon, visst det är en del fix på det som t.ex att sätta nytt tak och rensa upp runt huset, och enligt beskrivningen så måste badrummen fixsas.
Men annars är huset i toppskick, vad man kan se av bilderna.

Men trots dettta är det ändå intressant, och det är ca 1 milj billigare om man jämnför med det andra huset som vi har lagt bud på.

Men det stora frågetecknet med detta huset är hur mycket buller kommer från den stora vägen som går ett stenkast därifrån, och är detta något man ska bry sig så mycket om?
Dom ska ju nämligen bygga ett stort bullerstaket mot vägen.

Ska ringa mäklaren imorgon och se om man kan komma på en visning nu i veckan.

Doriz,Daisy och Alliz i Sävsjö

Var som sagt i Sävsjö idag och hundarna åkte med i buren.
Dom skulle få träffa boxern Alliz, Doriz och Alliz har träffats tidigare men det var en ny upplevelse för Daisy.

Eftersom dom inte kan berätta själv så kommer deras möte publiceras med bilder.


Detta är Alliz, hon skuttade av glädje

Daisy undrade om Alliz kunde flyga

Daisy och Doriz fick ner Alliz tillslut

Men hon kliade sig ändå i huvudet

Och Alliz hängde bara med tungan och dreglade lite

Sen jagade dom varandra en stund,tills vi skulle åka hem

Hemmagjord smörgåsbakelse

Karro har varit kreativ och skapat sin egen smörgåsbakelse blev underbart god.
Är ju bara tvungen att dela med mig av denna goda kreation.

4 skivor landgångsbröd
1:a lagret med leverpastej och philadelfia ost
2:a lagret med mimosasallad
3:e lagret med skagenröra
Toppen lagret bestod av skagenröra,ost,sallad,tomater,gurka,skinka och räkor


Låtit den stå i kylskåpet över natten
Var nog en av dom godaste bakverk jag smakat

Beställa på nätet

Har precis öppnat ögonen för det här med E-handel, jag vet jag är några år efter alla andra men nu är ögonen vidöppna för detta nya sätt att handla.

Har beställt lite skivor och filmer från CDON, blev en delad leverans, har fått första halvan av den men den andra halvan verkar vara helt borta.

Vi har beställt hundkoppel och halsband från ett företag som säljer sånt.

Har beställt tomma DVD-skivor, mina sjöng på sista versen så det var på tiden att öka förrådet.

Och så har jag beställt en massa saker till min mobil.

Som sagt en helt ny värld av möjligheter har öppnat sig för mig!!!

En dag i Sävsjö

Varit och besökt Karro´s barndomskompis leva och hennes sambo jonas.
Dom berättade för oss igår att dom hade köpt hus nu, så vi var tvungna att åka dit och snacka med dom om detta.
Åkte också förbi för att kolla in vad dom hade köpt, och blev faktiskt positivt överraskad, även fast det fanns en hel del att göra har huset en stor potensial att bli riktigt fint.

Var ett rött hus med vita knutar, 2 mindre garage och en f.d. verktygsbod som dom skulle kunna göra om till stall, så hon kan ha en häst där.
Antar att vi kommer hamna där ute några gånger för att hjälpa dom med renoveringen......ska bli kul

Mäklaren ringde

Imorse ringde mäklaren till oss, var spännande när jag fick syn på nummret i displayen, vi hoppades på goda nyheter.
Tyvärr var nyheterna inte särskilt goda, säljaren av huset tog inte vårt bud men han la inte heller något motbud, så det verkar som att han inte kommer sälja förän han får det han begär, vilket är alldeles för mycket enligt vår mening.

Några timmar senare ringde mäklaren igen, för att berätta att han ska ha en liten visning nu på lördag, så vi ska åka dit ännu en gång bara för att se om vi tänker höja budet eller om vi skiter i huset.

Mäklaren hade påpekat för säljaren att innetaket hade lossnat på sina ställen, något som säljaren inte hade sett.

ja ja vi får se vad som händer på lördag.

Löparträning 8

Varit en dags uppehåll för mycket, var jobbigt idag men känner att det snart är dags för att sänka tempot lite och öka längden på löparrudan som jag springer.
Försökte sakta ner lite idag och köra några få tempohöjningar istället.
Blev 5 tempohöjningar, vid varje höjning sprang jag mellan 30 - 50m lite snabbare, trodde att rundan skulle ta lite längre tid än vad det brukar göra men gick faktiskt lite snabbare.

Bias tid: 15:00

Blödande hund

Doriz och Daisy har varit kompisar ett tag nu, men idag verkar det som att Doriz har en dålig dag, för hon har blivit arg på allt som Daisy har gjort.

Doriz dåliga humör slutade med att hon bet tag i Daisy´s läpp och sen slet hon till.
Så nu har Daisy ett djupt sår i läppen, hon verkar dock inte bry sig så mycket om det, men vi är lite oroliga att det ska bli infekterat.

Tur är iallafall att hundar läker så snabbt, så imorgon är det nog bara en liten sårskorpa kvar, om inte Doriz bestämmer sig för ännu ett angrepp.

Konstigt väder???

Mycket konstigt väder just nu, det är klarblå himmel, det regnar och åskar.
Vad hände med det fina vädret som var här för bara någon vecka sedan, ser ut som att resen av vår semester kommer bestå av regn regn och mera regn.

Läste på expressen imorse att det tydligen skulle komma in värme från ryssland, detta var i morse, nu står det däremot att det ska komma in kallt väder från polen.
Och enligt SMHI så tror jag mer på det kalla polen vädret än det varma ryssland vädret.

ICE AGE 3

Nu har vi sett filmen som alla barnfamiljer i sverige har väntat på.
Går man på en film som denna får man räkna med att det finns många barn i bio salongen, men det störande under biobesöket var några andra saker.

Personerna som satt bredvid oss var extremt störande, var nämligen 4 personer med utlänskt ursprung varav 1 förstod svenska och som sedan översatte filmen åt dom andra......mycket högt.

Framför oss satt 4 fjortisar som förmodligen hade samma IQ som barnen som var i salongen.
Ljudet var väldigt lågt den första delen av filmen tills någon sa till.

Förutom detta var filmen bra, men inte lika bra som dom första 2 filmerna.

Hus dröm

Låg och drömde inatt att mäklaren skulle ringa idag och säga att vi fick huset på det budet som vi la, men tyvärr har han inte ringt, betyder nog att drömmar inte alltid går i uppfyllelse.

Tungvikts kost

Efter shoppingturen blev det raka vägen hem för att få lite mat i magen.
Maten var ingen lättviktsmat precis.

Detta finns på tallriken:
2 st 90g hamburgare
4 skivor fransbröd
1 stort lass med pommes
1 stor klick potatismos
Ketchup
 Salladsblad
Tomater
Hamburgerdressing

Dryck:
1 kall öl
1 snapps



Inget för en lättviktare

City gross parkering

Hade precis handlat skulle köra iväg då denna bilen parkerar en liten bit ifrån mig, och eftersom att jag hade mobilen i näven blev det ett kort på den.
Se och njut.


Vattenskador

Var ute med hundarna när jag fick se vad regnet hade orsakat.
Bilderna talar för sig själva


Regnvattnet har fått gruset att rinna ner för kullen.

Här ser man att det bara är dom stora stenarna som ligger kvar.

Lite närmare bild på hur det såg ut.

Regnet har skapat en kanal som har grävt sig under stentrappan

Seven pounds

Seven pounds med will smith.

Denna filmen har varit svår att se eftersom vi har somnat båda gångerna då vi har försökt titta på den.
Beror inte på att filmen var dålig utan att vi har varit trötta.

Men idag satte vi oss ner och tittade på den, och kan bara säga att vi inte somnade, var en riktigt bra film, men man måste se hela för att förstå vad will smith håller på med, för gör man som vi har gjort och bara sett delar av den verkar den konstig och inte sammanhängande för fem öre.

Karro började tillochmed gråta i slutet på filmen, för det är en sådan typ av film, mycket sevärd.
Tänker inte gå igenom handligen, tror inte filmen blir lika bra då.

Sovmorgon

Idag fick jag sovmorgon, vilket var riktigt skönt, sov fram till kl 12 vilket är mycket ovanligt för min del men tror att det var precis vad jag behövde.
Imorgon är det ju måndag och då kommer byggarbetarna tillbaka med allt vad det innebär.
Var visserligen uppe en runda vid 6 tiden för att släppa ut Daisy så att karro också fick sova lite.

Pizza,regn och gravida

Var hembjudna till robert och sandra igår,även stina och bobbo följde med och lina kom lite senare.
Vi skulle från början grilla men pga vädret blev det pizza på menyn.
Efter mat blev det dags för barn/gravid prat i någon timme,efter det efterrätt-gottgott

Sen fortsatte snacket om graviditet och liknande ämnen, så vi killar stängde dörrarna och gick och satte oss drack lite whiskey och snackade hus och affärsideer istället, tror att tjejerna fortsatte sitt snack långt fram på småtimmarna.

Karro fick vara fyllechaffis, denna gången vilket betyder att jag får vara det nästa gång men sånt är livet.

Tack robert och sandra för en trevlig kväll som det brukar vara hos er.

Änglar & Demoner

Dan Brown´s bok Änglar och Demoner har ju blivit film, och för några dar sedan fick jag äntligen se den.
Har läst boken och tycker den var mycket välskriven och genomtänkt så jag hade stora förhoppningar på filmen.

Filmen gjorde mig inte besviken, dom hade ändrat lite små saker, förmodligen för att korta ner längden på filmen, men resultatet blev ändå detsamma i slutänden.

Änglar och Demoner är egenligen första boken/filmen men det var ändå Da vinci koden som kom först.
Har läst några andra böcker från Dan Brown och även dom är riktigt bra gjorda, så jag hoppas att det kommet mer filmer som är baserade på hans böcker.

Kortfattad handling:Ett experiment blir stulet i schweiz, man har lyckats framställa något som kallas för antimateria alltså motsatsen till materia.När antimaterian kommer i kontakt med materia så uppstår en explotion och all materia som finns i närheten slukas i ett svart hål och inget blir kvar.
Behållaren göms i Vatikanstaten,och ett gammalt samfund får skulden för det.Man kontaktar Landon (tom hanks) för att lösa mysteriet och hitta antimaterian och sätta stopp för det gamla samfundet innan antimaterian slukar vatikanstaten.



Alla måste se denna, eller läsa boken man blir inte besviken.

Löparträning 7

Genom regn och rusk tog jag mig igenom min löparrunda, blev en bra tid men magen tyckte inte om det efteråt.
Tog nog i lite för mycket eller så var det väder omslaget som gjorde att det blev jobbigt att springa,hade ont i huvudet när jag kom tillbaka.

Bias tid:  15:09

karro blev hungrig direkt

67fdf4ca04edfdba393900fe25b93046.png

karro blev hungrig direkt


sover i solen

0-29686d3ee49b74ddccc1400f34c6527e.png

sover i solen


ronneby brunn

6e7cbe87370fc99e8ed25989a875fc3a.png

ronneby brunn


Löparträning 6

Skorna har varit på ännu en gång, och nu börjar det kännas riktigt bra.

 Karro´s tid: 10:25
Bias tid: 15:53

Funderar på att förlänga rundan lite men vet inte om det är för tidigt för det ännu,ska försöka kolla hur långt jag egentligen springer.Idag gick det ialla fall lite för snabbt kände jag, men det kan ju också vara  en känsla av att det kondisen börjar komma igång igen, eller kankse inte har ju bara sprungit 6 gånger.

X-men: Wolverine

Har nu sett filmen om Wolverine.
Denna filmen är ett sidospår från X-men triologin och man får följa wolverine och vad som har hänt honom som gjort att han blev den han blev.

Det jag kan tycka är lite konstigt jämnfört med X-men filmerna är att man inte får se hans bror i någon av dom, eftersom att hans bror är nästan likadan som han själv, fast lite ondare och utan samvete.

Men det här med hans bror kanske var något dom hittade på när dom skulle göra denna filmen, är ju faktiskt hans bror som sätter honom i problem hela tiden.
Och wolverine lider ju av minnesförlust i X-men filmerna så han kan ju inte komma ihåg att han har en bror.

Tycker att filmen var bra om man nu gillar filmer som är baserade på serietidningar, vilket jag gör.
Men tycker att man ska se filmen, jag kommer säkert att se den igen!




Vaken ej väckt

Vad skönt vaknade av egen maskin idag, inga byggarbetare som hjälpte till.
Men precis när jag vaknar bestämmer sig Daisy också för att vakna så börjar med en morron promenad, blir riktigt varmt idag med verkar det som.

Ska ta mig en kopp kaffe och kolla färdigt på filmen Wolverine!

God morgon!!!!!

Hamsterpaj

Meningslösa spel,fula bilder och filmklipp.
Ja en helt meningslös sida helt enkelt, men jag har blivit beroende.

Lovar att det finns fler därute som också är eller kan bli beroende, ni måste bara ta en titt.

www.hamsterpaj.se
www.hamsterpaj.se


Ni kommer säkert hitta något som pasar er....(smygreklam)

Kiss i bilen

Har kört runt en hel del idag, hundarna har varit med hela tiden.
Tillslut blev det väl för mycket för lilla valpen, för när vi körde hem från några vänner i öjaby bestämde hon sig för att kissa i hundburen.

Detta är ju ett enkelt problem att lösa men ack så jobbigt, eftersom att hundarna har samma bur.
Vi hade alltså 2 hundar plus en bur som var täckta med urin.

Vi tror att lilla Daisy har fått en urinvägsinfektion, tydligen blev badandet för henne idag lite för mycket.
Eller så var det en protest, ska bli skönt när hon blir rumsren, hoppas hon inte har fått en infektion!!

Parkerings problem

Imorgon ska  dom rita linjer på parkeringen, detta skapar ett stor problem för oss boende i området.
Det finns nämligen ingen annan stans att ställa bilen, jag löste det genom att ställa den på vårdhemmets parkering en bit härifrån, medan andra har ställt sina bilar flera kvarter bort.

På denna gata som vi bor på har dom nämligen bestämt sig för att man inte ska få ställa bilen, just nu finns det en massa farthinder utsatta, och bilar står huller om buller över hela gatan, tycker lite synd om alla lastbilar/hjullastare/bilister som ska ta sig in här för det är nämligen trångt som satan.

Kommer väl få ett samtal från vårdehemmet imorgon att jag måste flytta bilen, har nämligen lämnat mitt mobil nummer i framrutan.

Visning av impulshuset

Idag var det visning av det s.k. impulshuset.
Visningen började kl 15 vi var där prick 15 mäklaren kom 5 min senare.
Trevligt mäklare, jämnfört med dom andra nötterna vi har stött på under visningar.

Huset var toppen,fanns inte mycket att anmärka på, visst dom hade inte gjort något inne i huset sen dom flyttat in, men däremot utsidan såg riktigt fin ut.
Trädgården är perfekt för hundarna, och det är tyst, även fall det ligger en stor väg ett stenkast bort.

Innetaket i vardagsrummet hade släppt lite, vilket mäklaren hade missat men annars var allt perfekt.
Hoppas bara att dom kommer anta vårat bud, haft lite problem med banken pga karro inte har något fast jobb.

Det luktade lite konstigt på övervåningen i huset men karro hade ett svar på det.
"dom som bor här är nog över 60,då börjar dom lukta så"

Håller tummarna nu!!!!!

Jävla byggarbetare

Kom i säng sent igår, men blev väckt halv 7 imorse av att 2 byggarbetare roade sig med att kasta småsten i en skottkärra som dom hade plaserat några meter från vårt sovrumsfönster.

Blev tyst i si sådär en kvart sen startade dom sin grävmaskin, utanför sovrumsfönstret, dom bygger nämligen en sandlåda.

Somnade om och gick upp vid halv 9,då hade karro redan varit uppe sen halv 7.
Karro gick och la sig igen, vi åt frukost kl 12.

Sol utflykt

Satt i varma lägenheten idag och bestämde oss för en liten sol utflykt med hundarna.
Detta kunde ha slutat med ett akut veterinärbesök.
Känner till en liten badplats lite utanför växjö, som jag vet att inte så många hittar till så dit styrde vi bilen.
När vi kom fram släppte vi ut hundarna som sprang direkt ner mmot vattenbrynet.Vattenbrynet var grönt, alltså vattnet var fullt av alger.

Hann stoppa hundarna innan dom hann dricka vattnet, inte bra för hundar att få i sig denna sörja.
Vi åkte vidare, hundarna var varma och gnällde, helt plötsligt blev det tyst,hoppas dom inte har svimmat.
Vi stannade till vid första bästa sjö, slängde i dom varma hundarna(dom hade inte svimmat)

Efter akutbad körde vi tills vi äntligen hittat ett ställe där dom kunde bada,då började det åska....vi åkte hem!



Löparträning 5

Var ute och sprang samma gamla runda igår igen, var dock lite jobbigt att andas i början pga att det hade regnat och oskat hela dagen så luften var rätt fuktig, men det gick förvånadsvärt bra.Karro tog på sig skorna också och sprang sin runda.

      Karro´s tid: 10:15
Bias tid: 16:02

En klar förbättring sen dom första gångerna, känns bra nu har som mål att när semestern är slut ska jag klara att springa rundan på 13 - 14 min det ska gå, hoppas det kommer gå lite snabbare, har ju 2 veckor på mig, och nästa vecka ska det bli till att springa varje dag.

Nya halsbanden har kommit!

Beställde halsband och koppel från doggie.se på söndagen, och på tisdagen låg grejerna i brevlådan. Allt var jättefin kvalitet och hade bra pris. Mycket nöjd måste jag säga. Hundarna var dock inte lika exhalterade över alla nya saker, men matte måste ju också ha lite kul!

Fina blev dom i alla fall! =)











//K

RSS 2.0