Mammutjägarna

Nu är tredje boken genom läst och även denna gången har författaren lyckats.
visst en stor grej i boken är förhållandet mellan Ayla och Jondalar, deras förhållande utgör en stor del av bokens handling.
Jag blir rätt irriterad på att dom inte kan prata med varandra och sluta missförstå vanrandra vilket dom gör hela tiden.
Men förrutom deras förhållande så handlar boken om Aylas första kontakt med människor i ett nytt läger.
Hon gör en braksucce med alla hon träffar även fall jondalar är rädd att dom ska få reda på sitt hennes ursprung hos klanfolket eller plattskallar som människorna kallar dom.
Jondalar är svartsjuk i stora delar av boken för att Ayla träffar en annan man som heter Ranek och som ber henne att gifta sig med honom, anledningen till att Ayla visade intresse för honom har med hennes uppväxt hos klanfolket att göra, dom anser nämligen att en kvinna inte får säga nej till en man.

Mycket bra bok även denna och nästa vecka ska jag öppna den 4:e boken i serien om Ayla




//B

Hästarnas dal

Har nu läst igenom den andra boken om grottkvinnan Ayla.
Denna boken handlar som den första om kvinnan Ayla och hennes liv i tidernas begynnelse.
Nu har hon startat sin vandring på egen hand eftersom hon blivit utstött från sitt folk,men man får också följa två andra personers vandring och hur deras vandring till slut når Ayla.
Som sagt Ayla har blivit utstött och tvingas leva ensam av det som naturen har att erbjuda henne, och efter ett tags vandrande och letade hittar hon till slut en grotta där hon bosätter sig.
Hon träffar också på en häst (winnie) och ett grottlejon(lillen) som hon har mycket nytta av visar det sig.
Den andra berättelsen som löper paralellt med Ayla´s handlar om två bröder Jondalar och Thonolan och deras upptäcktsfärd i världen, tills dom slutligen hittar fram till Ayla´s dal.

Även detta är en mycket läsvärd bok enligt mitt tyckte, kan knappt vänta på att få sätta tänderna i den tredje boken om Ayla



//B


Träningen startar nu

Har varit på gymmet nu för att träna lite grann, kom fram till att jag inte varit där på ca 4 månader och jag borde skämas.
Har dock ett litet problem mitt jobb har gjort så jag drabbats av en s.k tennisarmbåge.
Och känner nu att det kanske inte var så smart att träna för jag kan inte använda armen som jag kunde innan men det kommer förmodligen ge sig, och på fredag blir det dags för ännu ett besök på gymmet.

//B

The curious case of Benjamin button

Nu har jag sett den filmen som förmodligen kommer vinna någon typ av filmpris.
Filmen handlar om den mystiske personen Benjamin buttons och hans liv.
Men Benjamin har är ingen vanlig människa som vi andra eller ja på sätt och vis är han det men inte till utseende.
Benjamin föds samma dag när det första världskriget tar slut, han föds som en 80-årig man i ett barns kropp.
Alla tror att han kommer dö men det som händer med honom är att han växer upp och blir bara yngre och yngre.
Detta är den nya Forrest gump filmen men i denna filmen har inte tom hanks huvudrollen utan bradd pitt och han gör det verkligen superbra enligt min mening.
Finns dock en sak som jag tycker inte stämmer i filmen och det är att han föds som ett vanligt barn fast han är gammal, sen växer han upp som en vanlig person men som sagt fortfarande gammal, men när han kommit upp i ålder början han att krympa för att senare dö som ett nyfött spädbarn.Hade kanske sett lite konstigt ut om han hade fötts som en fullvuxen gammal man, men det hade varit mer trovärdigt.Det är ju som sagt en film och hela historien är ju påhittad och då kan man göra precis som man vill men historien, och jag är glad att dom gjorde det för filmen är vekligen toppen.


//B

Snön yrar runt

vaknat ännu en ledig dag och tittar ut genom fönstret och vad får man syn på jo självklart det vita som kommer ner från himmlen som på svenska heter snö.
Nu när jag trodde att vintern började ge upp så släpper det ner ännu mer av det vita, håller tummarna för att detta är det sista dödsrycket innan vi får hit våren...Tydligen gillar doriz snön för man kan ju bita i den.


//B

RSS 2.0