Bröllopsdag

Var hemma hos päronen igår, dom firade sin bröllopsdag, var riktigt trevligt Ida och Alex var också där tillsammans med Pia och Stefan.Fick oxfile och efter det en god efterrätt, sen bjöd farsan på en fin fin whiskey som kostar 1600 kr på systemet.
Whiskeyn heter Fifty-Fifty, det är en maltwhiskey som är en blandning mellan Macallan och Laphroaig....gott gott.
Blev en mycket lyckad kväll, hundarna var också nöjda dom fick en halvtimmes promenad från päronen och hem till oss, man får ju inte köra bil när man har druckit.

Husvisning

Varit och tittat på ett hus på Hov, ett lite mindre hus än dom förra, hade varit ett perfekt hus om inte köket hade varit så litet,köket var som jag kallar det ett husvagnskök, det gick knappt att mötas i köket.
Annars var huset kanon men priset var lite väl högt för det lilla huset men tydligen har huspriserna i växjö skjutit i höjden.
Blir nog att leta vidare, det finns ett hus där ute till oss det måste bara komma ut på marknaden först.

Sandsbrohuset

Vi skippade sandsbro huset, kände att det blev lite för stort för oss, men dom som sålde blev nog lyckliga.
Dom hade begärt 1,9milj och sista budet hamnade på 2,3milj.
Vi letar vidare det finns ett hus där ute för oss, nästa vecka ska vi kolla på ett annat hus tror att det passar oss bättre.

Evedal och filmkväll

Igår var en riktigt soft dag,sova tills Doriz och Daisy väckte mig,medan Karro låg kvar i sängen.
När Karro väl hoppade upp ur sängen blev det snabb frukost för henne själv hade jag redan ätit, så hon fick sitta själv vid frukostbordet medan jag rastade hundarna.
Evedal nu innan alla semesterfirare beslagtar stranden är det perfekta stället för hundarna att springa på, och som dom sprang. Doriz jagade fotboll som om hon vore besatt, sen kylde hon av sig nere vid stranden.
Daisy däremot jagade maskrosor, efter ett tag blev hon riktigt bra på det, hon kunde plocka dom i farten medan hon sprang.

Väl hemma sov hundarna länge länge länge, trodde nästan att dom aldrig skulle vakna, så vi bestämde oss för lite grillkväll kombinerat med filmkväll.Känns faktiskt lite konstigt att åka och hyra film var ju ett bra tag sen man gjorde det=)

Blev en riktigt toppen kväll faktiskt,Bobbo och Stina kom förbi en runda för att hälsa på Daisy.Doriz blev lite förbannad på Daisy händer ibland och Daisy fick lite stryk, men det la sig tillslut och dom började leka istället.

Köpa huset eller vänta

usch vad jobbigt det är det här med husköp.
Ska man köpa hus eller ska man bo kvar i denna lilla lägenhet en massa år framåt, känns som man mest står still och trampar på samma ställe.Man vill ju ta det där nästa klivet i rätt riktning och just nu styr stegen mot att bli en husägare.
Men med husägande kommer mer åtaganden, renovering, stopp i avlopp,sopsortering,gräsklippning är det värt att lägga tid och pengar på allt detta?Tror inte jag kan ge något svar på det just nu när jag sitter här i vår lägenhet och funderar.
Skaffar jag hus så kommer nog svaret bli JA det är värt allt det.Att ha sitt eget att slippa ta hänsyn till alla grannar som bor över och runtomkring en.Men men men orkar jag och karro med att fixsa till ett hus så vi får ett trivsamt hem,många frågor dyker upp i huvudet ska nog ta mig en kopp kaffe till och fortsätta att fundera.......

Röddag

Idag är det en röd dag, vilket betyder att alla är lediga och dom som inte är det har bra betalt, det är väl ungefär vad en röd dag betyder för det svenska folket.För det kvittar om det är julafton eller vad det nu än är för något så handlar det bara om att vara ledig eller få in mer pengar till hushållet.
Vad dessa röda dagar betyder egentligen har ingen som helst betydelse.Man firar inget på det sättet längre, som man gjorde förr i tiden.
Om man nu ska få vara ledig varför kan man inte införa att den dan man fyller år på blir en röd dag hade inte det varit något att fundera på?

Daisy och Doriz



Daisy hämtades i Norrköping kl 23:20 den 17 maj -09

Här träffar Daisy sin nya stora syster Doriz

Vi försökte få en bra bild på dom bägge systrarna men det gick sådär

Daisy tog sig lite mat efter fotograferingen,gott gott gott

Lite dragkamp är bra för musklerna ,men men men.....

man blir rätt trött av träning när man är så liten....

storasyster blev också rätt trött,och vilade en stund


Godmorgon

Daisy bjuder på en godmorgon-doft som man sent kommer glömma, två små bruna högar och vid sidan om det en gulflytande vätska, hoppas inte att våra trägolv kommer förstöras allt för mycket av denna utsöndring av valpvätskor.

Husvisning

Var och tittade på ett hus igår, ute i sandsbro.En 1/2 plans villa från 1973 på ca 190kvm.
Stor och fin trädgård, inte mycket större arbeten att göra på huset, taket var fint badrummen var okey.
Däremot var tvättstugan en katastrof, och sen behövde köket renoveras upp och en vägg behövdes ta bort för att kunna få ett stort och öppet rum mellan köket/hallen/vardagsrummet.
Sen var ju tapetseringsarbetet gjort av någon som verkligen inte hade en aning om hur man tapetserar, men det är ju ändå något man måste göra ialla fall för att få en mer personlig prägel på huset.
Sen hade dom plastmattor i alla rummen, och enligt mig måste dom bort så man får in lite mer levande material som t.ex trägolv.
Men som sagt det är ju bara sånt man måste göra ändå, och det är alltid skönt att slippa stora dyra saker som t.ex takläggning,dränering,badrumsrenovering och förhoppningsvis stambyte.
Karro var dock lite skeptiskt och själv har jag inte så höga krav, tror inte att man kommer bo i det första huset man flyttar in i hela sitt liv.Och har man inte haft hus innan så kan man ju inte ha så många krav heller, går ju inte att jämnföra hus och lägenheter.En lägenhet bor man bara i ett hus däremot formar man till det man vill ha det till.
Får se vad som händer=)

Nattarbete

Jobbade natten igår, blev en snabb sväng ner till Malmö för att hämta chark varor som skulle upp till Växjö.
Ingen jätte händelserik natt, men fick i alla fall se en lastbil som hade rammat en älg.
Lastbilen stod med varningsblinkersen på och runt omkring den var vägen täckt av ett tjockt lager med blod och delar av älgen, och visserligen lastbilen också.
Det är sånt som händer under vargatimmen, själv körde jag bara på en massa insekter, blev lite små kladdigt på framrutan bara=)

Hemvägen

Efter vi fått Daisy var det dags att åka tillbaka till Växjö.På vägen upp hade vi gjort några stopp dels på Statoil i Lammhult, på MCdonald i Mjölby och sen körde vi runt en liten liten sväng i Norrköping för att sedan tanka upp bilen.
Resan upp tog 3 timmar inkl stoppen, körde i runt 100km/h på 90-vägarna och 120km/h på 110-vägarna, trots detta tog det bara 3 timmar som sagt.Visst det är ju inte så långt upp till Norrköping tror det hamnade på ca 28,5 mil enkel väg.

På hemvägen däremot körde jag i ett streck och lite snabbare än vad jag hade gjort på vägen upp, men det gjorde bara en halvtimme, detta bevisar att det inte lönar sig särskilt mycket att köra som en dåre, allt som allt tjänade jag nog i tid ca 15-20 min att köra lite snabbare, det är det ju inte värt, men visst det är ju lite roligare att köra fort=)

Något som också var lite komiskt var när vi körde hem, jag hade ju räknat med att få se en hel del vilt i form av kaniner och rådjur, vem vet kanske en älg, men verkade som att dessa djur hade bättre saker för sig än att befinna sig när dom vägarna som vi körde på.Däremot såg jag 7 stycken rävar.
Den första räven stod och åt på en överkörd grävling vid sidan av E4:an, dom andra rävarna sprang bara över vägen eller stod och tittade vid sidan om vägen, och den sista räven vi såg innan vi kom till Växjö sprang över vägen med en kanin unge i munnen.

Resa med Daisy som mål

Resan upp till Norrköping gick bra och även hem.Blev dock lite senare än väntat.Planet var en kvart sent i Oslo och hundarna höll på att bli kvarlämnade där, personalen på flygplatsen hade missat att lasta på hundarna, tur att Leif frågade dom.När hundarna landade på arlanda tog det lite tid för Leif att hitta några tullare.Tyvärr hittade han en pratglad tullare, därav tog det lite extra tid.Men det passade sig rätt bra i tid i alla fall.Vi fick vänta i ca 20 minuter, och precis när jag hade bestämt mig för att lägga mig och vila lite i baksätet kom hundarna och Leif in på parkeringen.Vi fick vår lilla Daisy och så fick vi hälsa på 3 av hennes reskamrater, som bestod av en Pomeranvalp och två frallor.


Valpen countdown!

Äntligen fick vi veta att Daisy landar i sverige just nu, så nu sätter vi oss i turbo saaben och kör mot Norrköping=)

TV-licens för datorn

Läste precis att vi som har datorer kommer att bli bestraffade med TV-license, även ifall vi inte tittar på TV eller om vi inte har internet.
Anledningen till detta är att TV-kanalerna börjar sända sina program på nätet,detta gör dom visserligen redan idag, men eftersom att dom inte lägger ut hela sitt utbud på nätet så kan inte Radiotjänsten(GESTAPO)ta ut någon utgift i nuläget, men så fort bara 1 kanal bestämmer sig för att lägga ut hela sitt utbud på nätet är det vi dator innehavare som blir jagade, och tvingade att betala, även stora som små företag blir tvingade till detta men dom behöver bara betala licens för var 10:e datorn som dom förfogar över.Dom gör verkligen allt för att få in sina pengar, varför kan dom bara inte kräva in pengar från TV leverantörena istället så blir ju vi TV/Dator-användare inte drabbade personligen utan allt detta ingår i avgiften vi betalar till TV/Internet leverantörerna.Eller en ännu bättre idé slopa detta uråldriga system som Radiotjänsten faktiskt är!!!!!!!

Regionsfri DVD på ett nafs

Har ett hemmabiosystem från philips som heter HTS3357
För att få det regionsfriat,googlade jag och hittade en sida där det stod hur man skulle gå till väga.
Jag skriver ner detta som en liten påminnelse och vem vet kanske någon annan får nytta av detta nångång.
1:Öppna DVD-luckan
2:Tryck på STOP-knappen
3:Mata in koden 7344660
4:Meddelande kommer upp REGION-0

Detta var inte så super avancerat men bra att veta att det fungerar





Valpen countdown!

Nu har det gått några timmar till klockan är nu 16:30 vilket för oss betyder att nu bara återstår ca 6,5 timme tills vi får träffa den nya familjemedlemmen=)
Men vi sitter inte sysslolösa för det, vi har hunnit med en runda till stan haft våra föräldrar på besök mat och fika hade vi att bjuda på, det blev kyckling á la nyår (tack sandra för receptet)
Nystädat är det, och snart är det valpvänligt här också.
Sen har jag lyckats hacka min DVD-spelare så att den blivit regionsfri, vilket betyder att jag kan titta på importerade filmer igen=)
Och så hinner jag ju "Ketchup-blogga" lite också.
Tycker det var ett bra uttryck men jag hoppas att det ska bli lite mer seriöst bloggande kanske inte varje dag men jag hoppas att det ska bli mer än vad det varit tidigare, typ 1 inlägg i månaden.Vi får se hur det går.
Nu ska jag lägga mig och sova en stund så jag är pigg när det blir dags att köra till Norrköping.

Pomeranvalp med allvarlig skada

Jag har nog skivit förr att jag importerat min hund och även den kommande hunden kommer jag att importera från tjeckien,en sak som många tycker är vansinningt eftersom att dom anser att uppfödare i utlandet är oseriösa och vanvårdar hundarna.Detta förekommer säkert men jag har en bra kontakt i Sverige som hjälper mig med detta.
Läste precis om en Norsk kvinna som har varit i Sverige och hämtat en Pomeranvalp som hon har fått betala dyra pengar för, inte bara i inköp utan också i veterinärkostnader.
Jeanette som kvinnan heter beställde denna hunden från vad hon trodde var en exklusivkennel i Sverige.
När det är dags för att hämta den 4 månader gamla valpen hos kenneln möts hon av ett trångt källarrum fullt med skitiga hundar.
När hon fick se hunden (candy) som hon hade betalat,fick hon en chock, hunden vägde bara 850 gram och verkade inte må särskilt bra.Uppfödaren försäkrade att hunden var som den skulle och att den såg lite konstig ut berodde på att den hade engelskt påbrå.Uppfödaren visade också ett veterinärintyg som styrkte att hunden var frisk, så Jeanette lät sig övertygas.

Men Jeanette var inte helt övertygad, hon tog valpen till en veterinär i Norge som besannade hennes farhågor,fel på fel döck upp under undersökningen av hunden, den hade vattenskalle och hjärnskador hade stannat i växten och var apartisk, veterinären föreslog att avliva hunden för hundens eget bästa.
Jeanette försökte häva köpet men uppfödaren vägrar betala tillbaka en krona.

Har själv inte mycket att säga om detta tycker bara det är sorgligt när man hör talas om sånt här hoppas att det löser sig för Jeanette, och att Candy kan få vila i frid och slippa leva sitt liv i plågor.Lycka till!!!!

Valpen countdown!

Idag den 17maj Norges nationaldag, är det dags vi ska hämta Daisy, om allt håller tidsschemat kommer hon sitta i min bil kl 23:00 ikväll och börja sin färd till Växjö, och sitt nya hem.
Nu är klockan 8:00 på morgonen vilket betyder att det är 15 timmar kvar tills vi får träffa henne.
Jag och Karro var och köpte en ny säng till Doriz&Daisy igår en Bia-bädd, tycker dom är riktigt bra och smidiga att tvätta av ifall det skulle hända en olycka, men ingen hundbädd är komplett om det inte finns en filt i den också, så det fick bli en ny filt som hon kan ha och kissa på.......vilket hon förmodligen kommer göra,det ligger ju i valpars natur att kissa på filtar.

fort. följer......................

Hemmagjord pizza och ESC09

Var som ingen har missat ESC09 igår och vi var inbjudna till familjen Carlsson/källden +1(Bebis i magen)
På plats var också Tomas och hans sambo Sandra+1(Bebis i magen)
Blev en riktigt trevligt kväll, Bobbo och Stina hade gjort varsin pizza för att se vilkens pizza som var mest populär bland gästerna, jag åt Stinas pizza den var god smakade faktiskt inte ens på Bobbos men det beror inte på att den inte smakade gott för det verkade den göra, utan för att det var vitlök i den, har nämligen blivit lite dålig i magen den senaste tiden när jag har ätit vitlök, och sen blir det ju så dålig stämmning när man sitter 6 pers i en soffa och en av dessa är dålig i magen, så jag hoppade vitlökspizzan, så för min del så vann du Stina.(Nu kan du skryta med det)
Efter mat och lite bebis snack hade ju klockan blivit Robinsson dags,var en bra uppvärmning till vad som komma skulle.
Efter Robinsson (vet inte vem som åkte ut, men ska kolla det snart) var det dags för kvällens höjdpunkt, nämligen ESC09, som började med ett öppningsnummer som tydligen hade kostat 10milj och som började med ett fjasko, när sångaren skulle ta av sig kavajen fastnade den i vajrarna som satt fast i sångaren, detta tyckte bobbbo var roligt=)
Sen var det 25 bidrag minns inte något av dom, för som sagt det är ju 25 bidrag och alla lät ungefär likadant tillslut.

Tackar för allt igår kväll var mycket trevligt(vi kommer tillbaka) tack tack tack

Vad är nu detta???

Hittade detta på Aftonbladets hemsida tycker det är lite roligt.


Är detta någon som har stoppat upp en ekorre likadant som man gör med ett älg huvud eller är det en galen konstnär som har varit kreativ...bägge dessa teorierna kunde vara sanna men det är dom faktiskt inte....vad har hänt?

Det som har inträffat är att en norsk ekorre blev lite hungrig vem vet han kanske satt i ett träd och kollade in i ett fönster på ESC09 blev överlycklig när Norge gick hem segrande och bestämde sig för att fira detta med ett eller flera fågelägg.
Men vad han inte tänkte på i sin lycka var att han på morgonen skulle ta sig ut från sin festlokal, och då hände detta.


Han fastnade med huvudet i fågelholken, vad är det man säger "Den som festar för hårt, blir oftast inlåst"
Nej det finns inget sådant ordspråk, men efter detta kanske man ska börja använda det ialla fall om man är ekorre=)


ESC 2009

Får börja med att gratulera Norge till sin super seger i ESC 09, men norrmännen vann inte bara dom vann hela finalen utan att det blev spännande,och dom lyckades också slå poängrekord för en vinnande låt, dom fick 387 poäng, det är ju något att skryta med jämnfört med deras tidigare rekord, nämligen att vara det landet som har kommit sist flest gånger(10ggr)
Dom lyckades också pricka in 12 slaget nästan exakt med sin vinst vilket innebär att det var den 17maj när dom vann som vi alla vet är Norges nationaldag.Tycker själv inte låten var särskilt speciell men jag har tydligen en helt annan musik smak än resten av europa.
Sverige gick det inte lika bra för vi kom på 21:a plats med bara 33 poäng men jag tycker ändå att Malena Ernman gjorde ett jäkligt bra nummer och det var synd att inte resten av EU höll med mig.
Vi får väl glädjas lite med Arash som också är svensk han lyckades ju få en 3:e plats.
Vad finns det mer att säga om ESC09, en hel del men jag kommer inte skriva mer om det nu om det inte dyker upp något roligt att skriva om så än en gång grattis Norge till er dunderseger och så väntar vi med spänning till ESC10 då vi befinner oss i Oslo, kommer nog inte gå lika bra för norrmännen då.....även om dom är favorit grannlandet=)

Daisy den nya familjemedlemmen

Skrev för ett tag sedan att Doriz vår lilla fralla ska få en lilla syster vid namn Daisy, skulle egntligen hämtat henne nu men p.g.a lite förseningar av tillstånd så kan vi inte hämta henne förän natten mellan söndag och måndag, men det ska bli så kul att ha en liten valp som springer runt och kissar och bajsar i hela lägenheten.
Hoppas lilla Daisy är lika undebar hund som Doriz är och att dom fungerar bra ihop så det första dom gör inte är att slåss.
Kommer att bli en hel del skrivande om Doriz och Daisy i fortsättningen=)

Den 16 maj

Idag är det den 16 maj vilket betyder att det är Strippen i Emmaboda en stor bilträff och strippkörning på flygfältet i Emmaboda, vanligtvis så skulle jag vara helt till mig och befinna mig där nu men det gör jag uppenbarligen inte.
Har visserligen aldrig besökt strippen körningen i Emmaboda en enda gång har alltid varit något annat men nu när jag kan sitter jag istället framför datorn och uppdaterar bloggen vad har egentligen hänt med mig....men förhoppningsvis blir det lite illegalt körande ikväll istället, kommer visserligen inte köra något själv för jag har inte mycket att sätta emot småpojkarna med sina importerade bilar, men det är kul att titta och så är det ju alltid roligare när farbror polis blandar sig i leken=)

Bolån

Bolån denna finne i röven som man inte klarar sig utan, och som verkar vara ett jäkla projekt att få i dessa tider av ekonomisk kris.Problemet vi har stött på är att karro inte har jobbat ett helt år ännu eftersom att hon har pluggat på univeritetet det är ju inget konstigt med det men det ger en massa extra arbete när man söker bolån eftersom att dom inte har någon information om hennes inkomst och därför måste man faxa papper till höger och vänster snacka i telefon en jäkla massa och sen förhoppningsvis så kommer allt detta resultera i ett bolån.

Husköp

Håller på för fullt att leta hus, det är nästan så att hemnet har blivit vår startsida.
Man letar och letar och ibland hittar man något som är fint och åker och tittar på det, och man blir nästan alltid lika besviken när man ser hur dom tidigare ägarna har vanskött huset.Dom senaste husen vi har varit och kollat på hade varit OK om det inte hade varit för några få bagateller som måste åtgärdas som exempel, taket måste bytas grunden måste dräneras,golvet i källaren måste brytas upp för att det måste luftas och sättas dit en avfuktare.väggarna i källaren måste slås ner eftersom att betongen som sitter i dom är fulla av radon.ja och sen är det ju en hel del andra renoveringsaspekter i husen som man måste ta hänsyn till, även ifall det är modernt nu med gamla tapeter så ser det för jävligt ut.
Men ljuset i tunneln börjar närma sig på tisdag ska vi kolla på ett hus i sandsbro som är riktigt riktigt fint på bild, så vi hoppas att det är lika fint i verkligeheten.
Nu låter det lite som att jag gnäller över hur mycket det är att göra på ett äldre hus, jag är fullt medveten att det finns att göra på gamla hus, det hör man ju på namnet att det är gammalt går ju inte att jämnföra med ett nytt hus men vad fan folk kan välk underhålla sina hus lite.
jajajaja...jag ska sluta gnälla, håller tummarna istället för att huset på tisdag är fin fint=)

Nionde grottan

Femte boken i grottbjörnsfolkets historia är nu slut eller ja den har jag visserligen läst ut för ett bra tag sen men jag har ju som sagt inte skrivit p länge så tänkte att eftersom jag skrivit om dom andra 4 böckerna om Ayla kan jag ju lika gärna skriva om den sista boken också.
I denna boken kommer Ayla och jondalar fram till sitt slutliga mål den nionde grottan som är Jondalars hem.
Nästan hela boken utspelar sig i denna grottan och på det stora sommarmötet där Ayla och jondalar gifter sig.
Man får en fördjupning i denna boken om hur dom skulle kunna ha levt på den tiden som Ayla och Jondalar levde.
Och som jag skrivit om dom förra boken är även detta en mycket bra bok.
Har bara en sak att säga och det är att ni som inte har läst dessa böcker bör vekligen ta och göra det......NU




Nytt försök

Nu är det dags igen har haft lite av ett uppehåll i bloggandet, vet inte varför det blir så men tyvärr blir det så ibland men ska försöka ändra på det, har ju snart mycket att skriva om eftersom att vi väntar tillökning i familjen, tillökningen består av en fyrbent syster till doriz=)

RSS 2.0