Fredag=flyttdag #1

Fredag morgon började med en obehaglig sak, väckarklockan som skrek sina ljuva toner. 
Sen blev det lite puss kalas när doriz kom upp i sängen där hon så klart inte får vara.
Frukost efter det plus ett par huvudvärkstabletter-denna dagen börjar ju riktigt bra.
Hämtat nycklarna till den nya lyan och betalat bilen #cash is king#, hämtat släpet och sen var det bara till att börja städa karro´s lägenhet. Snabb fika hemma hos ulla sen tillbaka för besiktning av lägenhet som gick igenom utan problem.
Det som var fel på lagenheten stod jag på under hela besiktningen, nämligen hålen i plastmattan=)
Nu har karro åkt iväg till sin pappa som fyller år och själv ska jag lasta ett släp för att senare kunna köra det till den nya lyan. Vilken härlig dag detta kommer bli=)


//B

Statoil Örkeljunga

Var på väg hem från Helsingborg när jag helt plötsligt fick ett sockerbehov, fick syn på en statoilmack, ha ha problemet löst.Parkerade lastbilen och gick in, blev lite små godis å en cola.Betalade det jag hade plockat på mig och gick ut det var då jag såg det.....någon hade lutat sig mot ena väggen på macken å tömt tarmen, och av högens storlek var nog förrövaren riktigt skitnödig.Tyvärr fick jag inget kort på detta, men det var kanske tur det.Detta är sånt som händer längs våra landsvägar, när nöden inte har någon lag=)


//B

Polis polis fort...

Som jag misstänkte kom inte polisen förbi å bötfällde dom felparkerade bilarna, men men jag ska ju ändå flytt på lördag så då blir det nån annan som får störa sig på dom=)

Bets!!!!

Två timmars arbete men nu är en lampa, och vårt blivande skrivbord svart betsat, kommeer bli riktigt snyggt i den nya lägenheten...hihih bara 3 dagar kvar till fredag och flytt dags.......!!!



//B

Polis polis??=)

Vid klockan 18:10 idag tog jag mitt ansvar som medborgare och ringde polisen.
ja för att vara ärlig ringde jag polisen för att jag blev förbannad på en massa felparkerade bilar, men det kan man inte säga när man ringer till polisen, man får ta i lite extra istället. Men efter man har dragit sin berättelse om hur farlig trafiken är just där jag befinner mig säger poliskvinnan på andra sidan luren"tack för ditt samtal,vi ska se om vi får en bil ledig som kan kolla upp saken".....med andra ord dom kommer antingen köra förbi,titta på temp mätaren i bilen som visar att det är kallt att stå ute och skriva böter och sen rapportera in att inga bilar stod felparkerade.
Eller kommer dom åka förbi i en jävla hastighet för att lika snabbt åka tillbaka till stationen.
Men det jag hoppas på är att dom i alla fall sätter dit någon felparkerad ligist=)


Henke larsson = innebandy

Vilken rolig nyhet, fotbollslegenden henke larsson, killen som hade rastaflätor under fotbolls-VM 1994, har slängt fotbollen och tagit fram bandyklubban istället.Många som slutar med en sport brukar ju trappa ner med att spela typ korpen, för att hålla igång, men vad gör henke larsson jo han byter fotbollen mot en liten vit innebandyboll.
Kul att höra att killen i alla fall har självförtoende, för han ska spela i superligan för FC helsingborg, kanske redan på söndag mot jönköping.Detta är ju super kul.Hoppas han gör mål också för Niklas jihde har ju sagt i Expressen

"Om henke skulle lyckas göra ett mål i superligan lovar jag att åka ner till en Helsingborgs-match och sitta sargvakt i en Helsingborgströja"

Hoppas han gör ett mål nu bara=)

Kom igen nu Henke,Köööör föör faaan!!!

//B


Växjö lakers vs. Leksand stars

Ikväll smäller det i växjö ishall, giganternas kamp och hela det där köret.
Hoppas det blir en spännande match i alla fall, har ju som tur är denna gången fått tag i biljetter
till matchen, tack vare ett insiderjobb=)
Tråkigt att janne huokko inte kommer vara med, visst han är ju inte hela laget men är en viktig spelare för moralen i laget.Båda lagen ligger på 43 poäng, hoppas dom kommer ge järnet på isen för att bli serieledare!!!
Får ta och satsa en liten slant med, vem vet kan ju kanske lyckas med att skarapa ihop någon liten krona!
Klockan 19:15 smäller det=)

//B 

Syster med tumstock å måttband

Vi flyttar om en vecka, och vi är i full gång att packa(eller inte)
Igår fick vi i alla fall besök av tjejen med tumstock och måttband, nämligen min syster.
Hon och hennes kille ska flytta ihop i min gamla lägenhet och nu skulle det tapetseras och målas, å för att det ska bli rätt så måste man mäta väggarna, och det var precis vad hon gjorde i 30 minuter.Jag har tydligen fler väggar här inne än vad jag visst om=)


//B


Hämtat bilen=)

Var och hämtatde min nya saab 9-3 vector active igår.Undara varför den heter active får ta reda på hur active bilen kan vara =)
Alltid samma sak när man köper ny bil, tanken är snustorr, allt man bett om som man gärna vill ha till bilen är inte framplockat, och spolarvätskan är slut.Som kund vill man ju gärna ha dessa saker men men men en bilförsäljare prioriterar dessa kanske små saker på ett helt annat sätt än vad man som kund gör.
Nummer ett kommer spolarvätskan han vill ju inte att man ska krocka bilen nu när det är så skitigt ute på vägarna.
Nummer två ordna alla saker som man bett om till bilen som t.ex. bagagerumsmatta.
Nummer tre ger en bilnycklarna och säger "är det något problem bara ring"

Jag som kund sätter mig i bilen, vrider m nyckeln, ser varningslampan som lyser i högra hörnet, blir orolig men kommer snabbt fram till att tanken är tom.Jag har bilen,spolarvätskan,tillbehören,säljarens nummer, men vad hjälper allt detta när jag ändå inte kan ta mig från parkeringen hos bilhandlaren....

//B

Godmorgon!

Jag har ett problem.Jag kan inte sova när jag är ledig vet inte vad det beror på men det är lite irriterande.
hela denna veckan har jag gått upp antingen 4:15 eller 5:15, jag har gått och lagt mig runt 21 varje kväll och sovit fram till väckarklockan ringer. Idag är jag ledig gick och la mig vid ca 21:30 men när vaknade jag......jo kvart i 4 på morgonen bara för att titta ut genom fönstret och upptäcka att min nya bil är täkt med ett lager av snö, fy fan vad tråkigt sånt är.
Det hade kunnat snöa vilken dag som helst men inte dan efter att jag hämtat min bil, men men det trillar väl av på väg till öland om några  timmar=)      //B


Vår tids största profet

Det är få personer jag ser som positiva förebilder, men som hundägare finns det ingen bättre än "The Dog Whisperer" - Cesar Millian. Hans positiva och bestämda energi är något som dagligen inspirerar mig och Bias till att bli bra och positiva flockledare till vår hund, Doriz.



"Dogs are not humans. Before they receive love and affection, they need exercise, clear direction, and leadership. Giving them love alone doesn't create balance in their lives. Be a pack leader!" (Cesar Millian)

//K

Ny bil på ingång

Dyraste affären i mitt liv ( än så länge) var och köpte en saab kombi idag, känns som familjen kommer utökas snart igen eller i alla fall om något år och då behöver man ju en kombi, och givetvis en svensk kombi, och ska man nu ha en kombi så måste man ju så klart ha en massa dyra lyxuppfinningar i den=) Bild kommer när bilen kommer!!

//B


Grattis till förlovningen!

Satt och läste tidningen i lördags, 15/11, och såg förlovningsannonsen...
Grattis Stina och Andreas till förlovningen! Hoppas ni har det underbart i Mexico!



//K


Duktig Doriz!

Nu har det äntligen skett, ögonblicket som alla valpägare väntar på - Doriz gick till dörren och "sa till" att hon behövde gå ut och göra sina behov. Hoppas verkligen detta kommer upprepas fler gånger. Visst, hon kommer alltid och säger till på morgonen också, men på dagarna har det varit sämre med det. Glad hundägare är man i alla fall vid dessa ögonblick! =)


//K

Idag börjar packningen

Den 28:e november är det dags för flytt. ÄNTLIGEN ska vi få flytta in i vår nybyggda lägenhet  på Östra Lugnet, med gångavstånd till Evedal. Det blir en 3:a, marklägenhet, med uteplats och egen ingång. Här är lite bilder från visningslägenheten. Vår kommer dock vara spegelvänd.



Nu är det därför god tid för mig att packa ner min lägenhet, för där är jag ju aldrig ändå. Så idag får jag hjälp av mamma och mormor att packa ner lite saker i de berömda banankartongerna. Skönt att få lite hjälp, så blir det SÅ mycket roligare. Tack mamma och mormor! =)

Nu är det dags för frukost!

//K

Operation - åsnan!

Efter att Doriz våldsamt bitit av åsnans öra, var det dags för Bias att ta fram nål och tråd, och operera åsnan. Lagningen blev sådär *hihihi* Nu sticker det ena örat ut åt helt fel håll, och jag bara måste ju dokumentera resultatet av det dramatiska ingreppet. 


Och inte nog med det... Doriz hade tagit ett stort bett i åsnans rumpa, så det blev ett stort hål där. Bias var givetvis tvungen att laga även det, så nu har åsnan helt plötsligt ingen svans kvar! Tur att Bias inte blev plastikkirurg! 

 
Men som tur är är Doriz inte den som dömer efter utseende, så hon och åsnan är fortfarande bundisar! Slutet gott, allting gott! =)


//K

Doriz vs Åsnan

Nu har åsnan skadat sig, men den som är med i leken får leken tåla som man säger=)
Hade jag själv varit ett gosedjur som ser ut som en åsnan hade jag nog inte muckat med en snart 4 månaders fransk bulldog=)
1-0 till Doriz.


//B

Ledig mitt i veckan=(

Varför ska man jobba på helger?Vad ska man göra när man är ledig mitt i veckan?Är detta ett vanligt förekommande problem,eller är det bara jag?
Svar på detta:Jobba helger ska man göra för att slippa ha ett socialt liv---kanske inte rätt svar men den normala arbetsveckan Måndag-fredag är kanske för kort så man kom på att det finns 2 dagar till som man kan jobba på nämligen Lördag och den 7:e dagen söndagen, som egentligen ska vara en vilodag..."suck"

Vad ska man göra när man är ledig mitt i veckan bor i en hyresrätt,vädret är skitdåligt,alla man känner jobbar,hunden vill bara ligga inne och sova,och jag orkar inte ta mig till gymmet"sorgligt"
Visst försöker man göra lite saker, ta sig från tv-soffan till köket för en kopp kaffe å sen tillbaka till soffan bara för att se att det inte finns något vettigt att titta på.Då slår tanken en kanske skulle jag sova,så det blir vara man gör i så där 3-4 timmar bara för att inse att man fortfarande inte har något att göra....fan vad lat man kan vara.

Detta är nog ett förekommande problem, varför skulle folk annars skaffa t.ex DigitalTV?
jo för att få tiden att gå, för att dom sedan kan gå tillbaka till sina arbeten till helgen och klaga på hur tråkigt det är att jobba, och att man aldrig är ledig...sorgligt.Men är tyvärr likadan själv.
Det jag sitter och gör här är att klaga på mig själv.........måste nog gå till köket och ta en kopp kaffe nu=)

//B

Usch Bloggflytt=(

Håller på att flytta över min visserligen nystartade blogg från en annan sida till blogg.se men det är så segt, blir nog att ta bort lite inlägg istället då går det snabbare=)

Bias rullar på vägarna

Eftersom min Bias jobbar ikväll är jag alldeles själv hemma. Eller ja, nästan själv. Har ju givetvis vår underbara lilla vovve, Doriz, som sällskap. Doriz är vår franska bulldog som ni kommer få höra och se betydligt mer av. Just nu är hon 4 månader gammal, och växer så det knakar (mest på bredden=).




Nu ligger Doriz och sover - hon snarkar så det skorrar i hela lägenheten! Och det är förståeligt, för hon har busat i timmar. Hon fick en leksak i present av Leva som hon älskar! Vet inte om det ska föreställa en hund eller en åsna, men rolig är den å leka med! =)


//K

Ny på att blogga...

Äntligen kommit igång med vår alldeles egna blogg. Tiden får utvisa vad den kommer att handla om, men en sak är säker - den kommer säkert bli helknäpp! =)

Vid tangentbordet finner ni i alla fall Karro (K) och Bias (B) - Hej!

//K

RSS 2.0