Sandras 25års fest

Vet att det är ca en vecka sedan sandra hade sin 25års fest men jag har inte skrivit något om den ännu och jag borde skämmas över det för det var en mycket trevlig fest, men bättre sent än aldrig som man brukar säga.

Sandra fyller 25 år och betämmer sig för att detta måste verkligen firas, var lite andra saker som också kom fram som också behöver firas rejält=)

Festen började kl 6 och för en gång skull var det inte jag och karro som var först anna hade lyckats komma före oss men det gör inte så mycket vi tog inte det så jätte hårt....ska ta ett snack med anna om detta=)

Vi fastnade i köket och tittade på när värdparet inkl. anna gjorde iordning maten, medan vi satt där och väntade trillade det in mer och mer gäster och när väl alla hade kommit så var maten nästan klar för servering, måste bara tillägga att det var riktigt riktigt gott.....sandra och robert ni har lyckats igen, ja och sen ett tack till anna också som hjälpte till.

Under väntan i köket serverades skumpa för dom som ville ha,det var ju pump tömning i casa del gustavsson.
Gästerna satte sig till bords och maten kom in mycket smaskigt, alla blev tysta och bara mumsade i sig av maten samtidigt som tingeling låten från melodifestivalen spelades i bakgrunden.

När maten var uppäten och robert undrade varför jag drack vatten iställer för något starkare var det dags för efterrätten som bestod av kladdkaka med polly i, denna efterrätt gav upphov till en massa skratt och sexuella anspelningar.

När maten var bortdukad och alla var mätta och glada blev det dags för den utlovade bartömningen och så klart present öppningen, det mest omtalade sandra fick var ett par ljusstakar som såg ut som två bröstkupor jag daniel och anna kom fram till att det måste varit D-kupor men det tog oss en stund att komma fram till detta, men det var mycket vackra ljusstakar=)

Bartömningen gick bra för en del andra blev lite påverkade av den eller rättare sagt mycket påverkade.men det är en helt annan historia som jag bara kommer dra i korthet.

Karro:mycket berusad och mycket glad i att diskutera saker och ting, hon somnade i bilen hem och vaknade med minnesluckor och ångest över att hon druckit för mycket.
Jag:drack en hel del men kände ingen ångest dan efter kommer ihåg allt som hände,pratade rätt mycket om sex,barn,hus,sex och ja ännu mera sex....var bara en sådan kväll, hoppas ingen tog illa upp.
Robert:var ju en av värdarna för hela kalaset så han var ett gott föredomme om hur mycket man skulle dricka tycker han lyckades rätt bra och han höll sig rätt bra i skinnet....inte det skinnet=)
Anna1:Full som alla andra slutade tydligen med spya och huvudvärk dan efter, åkte hem vid 1-2 tiden,pratade mycket sex med mig och daniel,anledning till detta vet jag ej men visst det var trevligt.
Anna2:blev också lite påverkad enligt källor som jag inte kan utlämna blev det spya även där,hon fick dela sin snusdosa med karro, och dom hade tydligen också en hel del djupa samtal om förhållande och liknande, jag var inte med under dessa djupa samtal men jag förmodar att dom var djupa och intressanta.
Daniel:alltid den som dricker mest men han är en skön kille som verkligen inte vill något illa, men han är en galning, blev dock inget badande för han och mig även om han gärna ville det, vi försökte också få karro och anna1 att gå med på detta men dom bangade,fick höra efteråt att han hade halsat sambuka-inte bra daniel antar att han hade huvudvärk dan efter, han fick tydligen bada lite när en av annorna skulle spola av sitt ansikte i badkaret där han låg och vilade.
Pamela:tog det lugnt drack inget hon skulle träffa ett kusin barn eller något liknande dan efter så hon fick vara chafför tack för det pamela, var skönt att komma hem, och slippa ta bussen=)
Mattias:full och galen men tog det relativt lugn för att vara mattias, grattis till huset förlåt om jag kanske förstörde er överrraskning men man råkar säga mycket man inte ska säga när man är på lyset, mycket trevliga samtal hade vi under kvällen i alla fall, fortsätt kämpa ni får nog barn snart skulle jag tro det är bara att träna vidare=)
Sandra:födelsedagsbarnet tog det relativt lugnt drack lite grann men blev inte full på det hon drack, hoppas vi inte var för jobbiga och grattis än en gång till allt=)
Hoppas att allt kommer bli bra i fortsättningen, nu väntar vi med spänning på en 50 års fest=)
tack än en gång.



Oj OJ OJ det blev ett rätt långt blogginlägg hoppas någon orkar läsa allt detta men det är i alla fall en bra sammanfattning om vad som hände den kvällen då Sandra fyllde 25år
Grattis igen Sandra=)



Hockey och fotboll

Lördagen bjöd på en hel del underhållning förrutom att det var robinsson dags på dumburken så fick man se HV71 gå vidare till SM-final i hockey och Sverige spelade VM-kval i fotboll mot det lilla men dock mycket duktiga Portugal. Kunde inte se matchen själv för det var TV8 som sände det och den kanalen har jag inte men även om jag  inte kunde sitta och heja i soffan så lyckades Sverige spela 0-0 mot dom vilket jag tycker är en bra bedrift hoppas lagerbäck och killarna kan fortsätta på det sättet så vi det svenska folket kan få njuta av VM.


//B

Skogspromenad

Igår blev det en lång och härlig skogspromenad med Doriz och päronens 2 hundar Wilma och Julia.
Vi var nog ute och gick i si sådär 1,5 timme i skogen och efter promenaden insåg jag att mina skor plågar min kropp så det blir nog till att skaffa ett par nya.Vill ju inte att varje promenad men hunden och snart hundarna ska sluta med att jag inte kan röra mina ben.

Men förutom att benen värkte var det underbart att gå en promenad i skogen och känna den friska luften och den blaskiga marken.Om några månader kommer all fukt i skogen ha gått ner i marken och det kommer vara varmt och myggen kommer älska varje vandrare som vågar komma in på deras territorium.

//B

Sommartid och Earth hour

Igår var det dags för den berömda Earth hour, då hela världen skulle släcka sina lampor. Vi kollade vad grannarna gjorde och tro det eller ej så var det faktiskt rätt många som släckt ner, och vi skulle ju inte vara sämre så när robinson började kl 8:00 så släckte vi också ner även om earth hourn egentligen inte började förrän 20:30.Men det var bara lamporna som vi släckte TV:n stod och lös upp vår tillvaro, och så klart datorn, men väntar man på att det ska komma ett mail fullt med bilder på den nya valpen tyckte vi att det var lite viktigare än earth hour.

NU är sommartiden här och klockan har sprungit fram en timme utan att be om lov, så denna söndagen är 1 timme kortare än vad den egentligen ska vara, och det tar en jäkla tid innan vi får tillbaka den, och när den väl kommer tillbaka är det dags för vinter igen.


//B

AIK - Växjö lakers

Gick inte så bra för vårat växjö lag i matchen mot AIK. Det blev en förlust men det är fortfarande några matcher kvar och hoppet är inte förlorat ännu.Vi ligger ju fortfarande kvar som 3:e lag i kvalserien.


//B

Grillafton

Årets först grillning är nu avklarad.Vi blev bjudna hem till mina päron på grillad karekotlett med klyftpotatis sallad och tsatsiki mums mums var det.Eftersom vädret var lite dåligt igårkväll med regn och kyla bestämde jag mig för att köra själv så det blev alkoholfritt för min del medan dom andra drack vin och öl.
Men eftersom jag körde blev det att köra hem syrrans blivande man,tror han var lite småfull faktiskt han sa inte så mycket och sprang på toa stup i kvarten så jag tror han mådde lite dåligt...



//B

Valp på ingång

Nu har vi bestämt oss att Doriz ska få en lillasyster, vi tänkte först köpa en Engelsk stafforshire bullterrier men efter mycket om och men och tänkande så bestämde vi oss för ännu en fralla, så om allt går som planerat kommer hon i början på maj....kan knappt vänta tills maj månad


//B

Hockey fest

Ikväll smäller det på hovet i sthlm, för då kommer underdogen Växjö lakers upp dit för att försöka sno en elitserieplats.
Växjö slog Aik i deras första drabbning men 7-3 så nu håller vi tummarna här nere i Växjö att dom kan göra om denna bravad. Skulle det nu mot all förmodan bli så att vi går upp i elitserien har växjö kommun ett problem nämligen att ishallen i växjö inte uppfyller kraven för elitserie spel, men det är ju bara en pengafråga och har nu växjökommun stöttat fotbollslaget öster i alla år så kan dom nog avvara lite pengar till hockeyverksamheten också=)
LYCKA TILL IKVÄLL VÄXJÖ



//B

Doriz löper

I helgen började lilla Doriz släppa ut sin röda vätska över hela lägenheten,hon sätter verkligen sina spår i lägenheten=)
Men hoppas på att det snart går över hon har löpt i snart en veckas tid.



//B

Spik i foten

Var på väg hem till morsan och fika lite och höra om det fanns något vi behövde till kvällens grillning.
När jag var på väg hem till henne hände det som man verkligen inte vill ska hända nämligen att jag fick en spik i ena framdäcket, fy fan vad det pös om bilen.
Men kunde ju inte hoppa över fikat så vi fikade som planerat sen var det bara att åka ner till däckfirman och laga däcket, tur att man har jobbat lite med det så man har ett hum hur man ska göra och får tillåtelse att göra det själv.
Men det var 6 år sedan jag jobbade inom däckbranschen och det märkte jag idag, men chefen på däckfirman hjälpte mig lite så jag slapp betala för jobbet, får dock ta och fixsa fram en tårta till dom men det är det klart värt=)



//B

Äntligen fredag

Äntligen fredag och man är ledig efter 4 dagars arbete, fick dock inte ihop några 40 timmar men det känns i kroppen i alla fall,hade hoppats på att jag skulle haft lite ork kvar i kroppen men det har jag inte, har spelat innebandy 2 gånger denna veckan men nu orkar jag inte göra något mer,hade hoppats på att jag skulle styrketränat lite idag men det gick inte för att min kropp sa ifrån efter jag hade varit och bestämt min semester.Men imorgon så kommer kanske orken tillbaka så då får jag kanske en chans att träna min späda kropp=)



//B

Semesterproblem

Nu var det dags igen, nämligen att skaffa sig semester när man vill ha den vilket oftast inte brukar bli som man tänkt sig.
Jag är i alla fall nummer 2 att be om semester så jag hoppas att dom fixsar så jag får min semester när jag vill ha den.
Sen kommer problem nummer 2 in i bilden nämligen att få ut mina 4 veckor i streck, vanligtvis brukar vi bara få 3 veckor i följd även fast vi har rätt till 4 i följd så som sagt hoppas detta löser sig=)



//B

Kolsyremaskin välkommen i familjen

Var ju som sagt på öland igår och på hemvägen passade jag på att shoppa lite i elektronik affärerna, är ju nästan ett måste.
Kom hem med 2 kolsyremaskiner och en Mp3spelare.
Varför köpte jag då 2 maskiner....jo för att farsan också ville ha en, så det blev en sodastream till pappa som givetvis var 200 kr billigare på mediamarkt i kalmar än vad den är på mediamarkt i växjö, och den andra maskinen som nu står i vårt kök är en wassermaxx. Jag fick ju chansen att sätta ihop bägge maskinerna för jag hade inte tålamod att vänta på att min far läste igenom hela bruksanvisningen X antal gånger. Jag måste säga det att Wassermaxx var 1000 gånger enklare och bättre att sätta ihop.

Ölandsbesök

Satte mig i bilen igår och gjorde ett besök på solens och vindarnas ö nämligen öland och mina morföräldrar och deras lilla lurviga terrier linus.Mycket mat och mycket prat blev det eftersom att man inte besöker dom så ofta, dom bor ju ändå en bit ifrån lilla växjö.
Solen sken som vanligt, det är ändå något speciellt med öland som gör att man vill åka dit och det är inte bara att morföräldrarna bor där det är något speciellt med denna 13 mil långa ö som ligger förankrad med den bräckliga ölandsbron.


Stäppvandringen

Den fjärde boken i serien är nu slut.Denna boken började rätt segt med mycket skildringar om hur naturen såg ut för många tusen år sedan då berättelsen om Ayla utspelar sig.
Men efter ett tag så börjar det hända en massa grejor som ser till att man fortsätter framåt.
Som titeln på boken säger så handlar denna boken om Ayla och Jondalars vandring från sommarmötet med folket mammuttoj till deras mål som är Jondalars hem den nionde grottan.
Finns inte mycket mer att säga om boken den är bra som dom andra men lite seg att ta sig igenom p.g.a att det är mycket snack om miljön runtomkring det vandrande paret.
Kan knappt vänta på att få öppna den femte boken och läsa om livet i den nionde grottan.


//B

RSS 2.0